Koji modafinil izabrati i u čemu su razlike ?

Modafinil Modalert ili Armodafinil Waklert ?

Front Image

MODAFINIL

Da li je Armodafinil bolji od Modafinila? Pitanje na koje bi mnogi korisnici modafinila hteli znati odgovor. U suštini, nema mnogo razlike jer je FDA odobrila obe pilule za lečenje pospanosti i promovisanje budnosti. U tom smislu oba se smatraju eugerijskim lekovima. Upotreba oba se razvila iz lečenja narkolepsije i drugih poremećaja vezanih za spavanje na poboljšanje performansi.

Tablete su korišćene da povećaju snagu mozga, povećavaju energiju i produktivnost. Međutim, mnogi korisnici možda nisu sigurni koja vrsta tablete je najbolje prilagođena njihovim potrebama. Važno je shvatiti da je Modafinil prvobitno razvijen i testiran u Francuskoj od strane Lafona i odobren na recept davne 1994. godine. Uz malo modifikacije i poboljšanja, Armodafinil je nastao 2007. godine.

Široko se smatra enantiomerom Modafinila jer ima modifikovanu hemijsku strukturu. Korisnici žele znati koja pilula ima manje štetnih efekata, kao i koja je jeftinija i efikasnija za poboljšanje performansi.

Ovo su neka od pitanja na koja će se mnogi baviti prilikom odabira idealne pametne pilule. Uprkos značajnim sličnostima koje ove pilule dele, imaju i neke razlike koje morate da znate; iskustva i osećanja koja se ne mogu lako opisati.

Modafinil je porastao u popularnosti tokom godina, posebno sa profesionalcima, sportistima i učenicima u potrazi za povećanim performansama i produktivnošću. Ali malo se zna o vrelom rođaku, “Armodafinilu” koji radi skoro isti posao.

Sličnosti oba “modafinila”

Armodafinil i Modafinil su vrlo slične pilule koje se koriste za promovisanje budnosti i lečenja poremećaja vezanih za spavanje. Zovu se eugerijski lekovi zato što promovišu budnost i manje su štetni u poređenju sa drugim psihostimulansima koji izazivaju zavisnost. Oba su odobrena od strane FDA.

Modafinil (Modalert) i Armodafinil (Vaklert) se sve više koriste kao dodaci za poboljšanje performansi od strane sportista i učenika.  Modafinil i Armodafinil se u Sjedinjenim Državama smatraju za sigurne pilule što znači da imaju nizak potencijal za zloupotrebu;

Nijedna od tabletica nema negativnih simptoma a i ako ih ima ne traju dugo i blagi su . Neki od zajedničkih simptoma povlačenja uključuju pospanost i umor. Proizvode se u obliku tableta, trebaju se uzimati oralno. Oboje imaju malo potencijala za zloupotrebu kada ih neko koristi kako je propisano. Međutim, zloupotreba može da se desi ako neko počne da ih koristi za postizanje “medicinskog visokog nivoa”. Armodafinil je razvijen da bude superiorni naslednik Modafinila, ali nikakvi tvrdi dokazi ne ukazuju na to da je to svakako slučaj. Iskustva su različita i variraju od korisnika do korisnika. Pa koja je razlika?

Najvažnija razlika je njihova hemijska struktura. Modafinil je racemsko jedinjenje što znači da sadrži i ‘R’ i ‘S’ enantiomer. Takođe, poznati kao levi i desničarski enantiomeri. To je kao da imate levu i desnu ruku koja ima vrlo različite reakcije. Enantiomeri su veoma slični, ali imaju veoma različite funkcije.

R enantiomeri se smatraju najkorisnijim i pomažu u stimulaciji kognitivnih funkcija dok su “enantiomeri” S mnogo manje korisni. Armodafinil je poboljšana verzija Modafinila jer sadrži samo korisni i aktivni enantiomer (R).

Prema tome, smatra se da je više očišćena i uperena u njenu upotrebu, jer sadrži samo najjači enantiomer. Na primer, standardna doza Modafinila je oko 200 mg, ali vam treba samo 150 mg Armodafinila za postizanje istih rezultata svog prethodnika.

Da li je Armodafinil bolji od Modafinila / Modalerta za kognitivno poboljšanje? Mora da ste već došli do tog zaključka. Iako nije uvek sve crno-belo. Nije tako lako izabrati između njih jer u zavisnosti od osobe imaju i drugačije efekte.

Ove pilule modafinila rade različito od jedne osobe do druge.

Možda je najbolje probati i  Modafinil i Armodafinil, tako da možete imati iskustva iz prve ruke i znati koja pametna pilula je za vas ipak pametnija.